Een consent besluit van 1 miljoen

Hoe wij Uwoon begeleidden bij hun gezamenlijk besluit over een nieuw kantoor

Woningcorporatie Uwoon is toe aan een nieuw kantoor. Uwoon wil hiermee dichter bij de klant opereren. Zij wil de toch al noodzakelijke renovatie van hun kantoor gebruiken om kosten te beperken en alles in één pand onder te brengen. De projectgroep heeft veel werk verzet om tot een voorstel te komen wat passend was voor de meeste medewerkers. Maar er zijn zoveel keuzes… Nieuwbouw of het bestaande verbeteren, kantoortuinen of geen kantoortuinen, managers wel of geen aparte kamers en ga zo maar door.

Uwoon in consent

Veel besluiten dus om te nemen. En de verbouwingsplannen vragen een grote investering van een miljoen. Maar hoe neem je die besluiten dan? Hoe besluit je welk ontwerp het gaat worden? En hoe zorg je ervoor dat alle collega’s zich betrokken voelen bij dit besluit? Je wilt namelijk niet al dat geklaag in de wandelgangen later, ook al zijn je nieuwe wandelgangen nog zo mooi! Uwoon kwam in contact met Rebelwise en wij hebben het nemen dit besluit voor hen mogen faciliteren. Lees in hun blog hoe wij dit hebben gedaan.

Wat een goed idee!

Wil je ook hulp bij het nemen van een consent besluit? Neem contact met ons op!

Meer sterke verhalen

Het verhaal van de geweldige Agile Coach, met de uitgebreide Toolbox.

Sociocratie 3.0 voor de agile coach. Welke tools uit Sociocratie 3.0 zijn waardevol voor de agile coach? Een beschrijving aan de hand van een verhaal dat we deelden in de Meetup van 3 februari.

Hoe is het nu met… Jan Hendriks?

Hoe gaat het nu met Jan Hendriks, na zijn deelname aan onze driedaagse training? Jan Hendriks, aimabele man van achter in de vijftig. Heeft veel ervaring in HR, het bouwen van organisaties en mega veel titels die hij achter zijn naam kan zetten (en dat ook doet). Kortom, iemand die kennis absorbeert en dit momenteel inzet voor ouderenzorg organisatie Marga Klompé in het oosten van ons land.
Anne Nynke Jansma

Hoe is het nu met…. Anne Nynke?

Anne Nynke heeft meegedaan aan de driedaagse en werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van allerlei innovatieve werkwijzen. Wij hebben haar gevraagd hoe het haar vergaat een tijdje na de deelname.
Meetup GBA f2

GBA – Brandweer zonder hiërarchie

Dat je ook een brandweerorganisatie kunt bouwen zonder een strenge hierarchie en machtsstructuur laat de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam zien.
gedragen spanning

Navigeren IN spanning

Ook wanneer het niet loopt zoals verwacht helpt het om te navigeren via spanning. Dit blog gaat over de toepasbaarheid van S3 in gespannen situaties.

Hoe je tot een gedragen voorstel komt

Het patroon Voorstel cocreëren uit Sociocratie 3.0 uitgelegd aan de hand van een praktisch voorbeeld bij Rebelwise. In 6 stappen naar een gedragen voorstel!
afstemmingscirkel Ggd Hollands noorden-47

Sociocratie 3.0 bij De GGD Hollands Noorden

GGD HN werkt met zelforganisatie. Sociocratie 3.0 biedt het Procesteam JGZ handvatten en structuur in de samenwerking in cirkels en teams.
fuck up zelforganisatie

Mijn vijf f*ck ups bij zelforganisatie

Zelforganisatie klinkt heel eenvoudig. En zo wordt het vaak ook ingevoerd. De manager gaat weg, de medewerker moet het nu zelf oplossen. Want dat is zelforganisatie toch? Nou niet precies. En ik kan het weten, want al doende wordt men wijs... Bij Part-up werkte ik met zelforganisatie. Dit zijn mijn f*ck ups.
effectief vergaderen sociocratie 3.0

Twaalf tips voor effectief vergaderen

Vergaderingen zijn er vaak en duren lang. En te vaak te lang. Patronen uit Sociocratie 3.0 bieden veel ingrediënten voor effectief vergaderen. Hier 12 tips!
Zonsondergang

Pappa de bestuurder

Drivers zijn handig om het probleem te formuleren, zonder de oplossing te pushen. Net als medewerkers willen (mijn) kinderen autonomie en respect.