Workshop. Start je project met Driver mapping.

Overzicht, inzicht, collectieve wijsheid. En gaan!

Of je even een projectplan wilt schrijven, zodat het MT hem goed kan keuren... Probeer dan eens driver mapping. In vier concrete stappen begin je met een concrete beweegreden en werk je naar een overzicht van benodigde acties voor succesvolle realisatie. En dat doe je uiteraard met wijsheid van de groep. Inclusief je sponsor uit het MT. Gaan!

Driver Mapping biedt je een handig proces om met een groep te doorlopen. Met een aantal betrokkenen, zowel intern als extern, krijg je binnen een uur inzicht in wat er nodig is om het project te starten. Letterlijk en figuurlijk. Dit inzicht biedt je een enorm voordeel in het succesvol realiseren van je project. Het geeft namelijk niet alleen richting in de vorm van acties die nodig zijn om resultaat te leveren, maar ook wat nodig is om partijen die geraakt worden door je project betrokken te houden.
Driver mapping S3

Voor iedereen die op zoek is naar een manier om effectief van start te gaan met een project, start-up of organisatie onderdeel. Driver Mapping zorgt voor een breed beeld van het vraagstuk, alle betrokkenen en de behoeften, zodat er goed in kaart kan worden gebracht welke acties ondernomen moeten worden en waarom. Iedereen die snel en effectief aan de slag wil met een vraagstuk kan hiermee dus uit de voeten.

De workshop is zowel interessant voor mensen die op zoek zijn naar een manier om een specifiek vraagstuk op te pakken, als voor projectleiders die in het algemeen op zoek zijn naar effectieve manieren om teams en projecten te begeleiden.
Niemand houdt ervan om projectplannen te schrijven. Vaak zijn het uitgebreide documenten, met weinig direct te nemen acties. Het is iets wat je moet doen, omdat het er nou eenmaal bij hoort. Als je dit dan toch moet doen, dan kan je het maar beter zo effectief en leuk mogelijk doen. Dat is waarom je aan deze workshop mee moet doen. Om op effectieve wijze een projectplan uit te werken, waar je ook echt wat mee kan!

In de workshop oefenen we met de theorie door met een bestaand vraagstuk te werken. Hierdoor bereik je de volgende resultaten:
 • Je bent je bewust van wie geraakt worden door een project, en wat zij nodig hebben, zodat je pro-actief kunt inspelen op de behoeften
 • Je hebt concrete acties geïdentificeerd als groep, niks weerhoud je ervan om aan de slag te gaan!
 • Je hebt inzichtelijk welke "experts" je kunt betrekken bij de uitvoering, zodat je gebruik kunt maken van de wijsheid in elkaars netwerk.
 • Je hebt de verschillende domeinen in kaart waaruit het project is opgebouwd, dus kunt direct duidelijke afspraken maken over wie waarvoor verantwoordelijk is
 • Je hebt een inhoudelijk gestart project. Gefeliciteerd! Tijd voor een happy dance!
De workshop is volledig interactief. Wij lichten de stappen toe en begeleiden het proces, jullie zorgen voor de inhoud. De workshop duurt 4 uur, waarin we met elkaar onderstaande stappen doorlopen.

 • Check-in
 • Wat is een driver statement en waarom is het belangrijk?
 • In vier stappen van vraagstuk naar concrete acties
 • Aan de slag met een eigen vraagstuk
 • Clusteren in domeinen
 • Werk oppakken in de domeinen
 • Reflectie met de groep
 • Check-out
Voorafgaand aan de workshop vindt een telefonische intake plaats waarin het vraagstuk scherp gesteld wordt middels een driver statement.
 • 1.500,- excl. BTW en reiskosten
 • 4 uur
 • Incompany
Voor de workshop is een voldoende grote ruimte nodig met een kale effen muur of grote glaswand. Wij hebben deze muur nodig om met Post-its het project in kaart te brengen. De kosten voor locatie en catering zijn voor jullie. Wij zorgen voor de benodigde attributen als pennen en Post-its.

Driver mappen!

Ik wil dit doen.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wij zijn immers erg goed in het opstarten van dergelijke projecten 😉

Succes! We nemen snel contact met je op!
Computer says no. Wij niet, dus probeer het nog eens!

Relevant leesvoer


Meer informatie over Driver Mapping


Lees ons blog!

In handige receptvorm doorlopen we in dit blog alle stappen en ingrediënten van Driver Mapping.

Dat wil ik lezen!

Help! Ik weet nog niet wat een driver is.


Het is bijna kinderspel!

Een eenduidige probleemformulering die miscommunicatie voorkomt en ruimte laat voor een oplossing vanuit wijsheid van de groep.

Dat wil ik lezen!