Workshop. Flexibiliseer je organisatie.

Op gelijkwaardige wijze een effectieve, wendbare en veerkrachtige organisatie ontwikkelen met sociocratie 3.0

Richt jouw organisatie zich nog op het optimaliseren van best practices en zijn de denkers (MT) en de doeners (medewerkers) gescheiden? Dan zit je waarschijnlijk klem. Je ziet dat van de doeners tegenwoordig veel meer verwacht wordt. Ze opereren in netwerken en staan direct in verbinding met klanten. Ze moeten beslissingen kunnen nemen die de organisatie vertegenwoordigen en eigenaarschap kunnen pakken over de zaken die belangrijk en urgent zijn.
De structuur helpt niet meer, maar zit eerder in de weg. Je bent op zoek naar een flexibele organisatie en daarmee een flexibele structuur. Het is nodig om een werkwijze te vinden waarin mensen reactief en responsief zijn, zodat zij daar waar nodig snel kunnen aanpassen. Tijdens deze inspiratie workshop introduceren wij flexibele structuren uit Sociocratie 3.0 als alternatief voor traditionele en moderne organisatievormen, modellen en methoden. Als zienswijze en gids, die individuen in organisaties de benodigde tools biedt om adaptief, flexibel en effectief samen te werken aan een duurzame organisatie.
Flexibele organisatie structuur met S3

Voor iedereen die wel wat inspiratie kan gebruiken in het ontwikkelen naar een flexibele organisatie. Managementteams, beleidsmedewerkers of directeuren die het gevoel hebben "vast te zitten" en wel de noodzaak voelen om in beweging te komen.

Ook wanneer onderstaande uitspraken herkenbaar zijn, is deze workshop echt wat voor jou!
 • Ik weet dat we moeten veranderen, maar waar moet ik beginnen..?!
 • Holacracy heeft interessante elementen, maar is iets te strak
 • Agile is fantastisch, maar hoe maak je dat schaalbaar?
 • We werken zelfsturend, maar momenteel betekent dat stuurloos
 • Ik heb het gevoel alles te moeten weten, maar ik kan het niet alleen!
In deze workshop laten we zien wat een alternatief is voor de traditionele command and control aanpak. We prediken geen zelforganisatie, maar richten ons op hoe je ervoor kan zorgen dat invloed, informatie en waarde effectief door de organisatie stroomt en de juiste plekken bereikt. Dat de rol van de manager daarin anders is dan hij nu vaak ingevuld wordt is wel duidelijk.

De workshop is gericht op inspiratie. We openen je ogen met een alternatief voor de hiërarchie of matrix organisatie: de flexibele organisatie die continu in beweging is. Het resultaat zal dus vooral zijn dat je achter blijft met vragen. Niet zozeer over wat je gehoord en geleerd hebt, maar hoe je dit bij jullie organisatie toe zou kunnen passen.
We zullen eerlijk zijn: de inhoud van de workshop heeft het risico op 'zenden'. Maar de inhoud is boeiend en biedt daarom zeker gespreksstof. We mixen inhoud met voldoende ruimte voor interactie om samen de zoektocht naar een flexibele organisatie richting te geven. We nemen daar drie uur de tijd voor, zodat we aan kunnen sluiten bij jullie behoeften. Dit is het programma dat je kunt verwachten.
 • Check-in
 • Wat verstaan wij onder zelfsturing?
 • Beweegredenen voor zelfsturing in kaart brengen
 • Structureer je organisatie met domeinen, rollen, cirkels en andere elementen
 • Linking, werken met afgevaardigden
 • Reflectie met de groep
 • Check-out
We geven deze workshop op locatie. We hebben geen speciale wensen, anders dan een ruimte waarin beweging mogelijk is en er geen tafels in het midden staan. We gaan er vanuit dat de locatie door jullie beschikbaar gesteld wordt. Dat kan in de eigen omgeving zijn, of juist even naar buiten. Is voor ons ook prima werkbaar!
 • 2500,- excl. BTW en reiskosten
 • 3 uur
 • Incompany


Neem contact met ons op!

Op zoek naar een frisse blik, energie en nieuwe inzichten?


Het is gelukt! Tijd voor een feestje!
Computer says no, maar wij niet. Probeer het dus nog eens!

Relevant leesvoer


Wat is Sociocratie 3.0?


Serieus, wat is het?

Wij hebben een blog geschreven genaamd Sociocratie 3.0 voor dummies. Daarin leggen wij uit op welke principes deze aanpak is gebaseerd en hoe het in te zetten is.

Lezen

Sociocratie 3.0 bij de GGD-HN


Een praktijkvoorbeeld

Bij de GGD-HN pasten we structuur patronen uit Sociocratie 3.0 toe om de vraag te beantwoorden 'zijn wij wel een team?' Lees hier hoe!

Lezen