Hoe is het nu met… Jan Hendriks?

In het afgelopen jaar hebben wij een kleine 70 mensen in onze open trainingen gehad. Wat je je dan gaat afvragen als trainer is.. Hoe is het nu met…? Wat zal die persoon gedaan hebben met het geleerde? En was het relevant voor hem/haar? Om dat te achterhalen hebben we ze eens deze vragen gesteld. In een aantal korte blogs delen we hun ervaringen.

Hoe is het nu met: Jan Hendriks mld mba mhcm?

Jan Hendriks, aimabele man van achter in de vijftig. Heeft veel ervaring in HR, het bouwen van organisaties en mega veel titels die hij achter zijn naam kan zetten (en dat ook doet). Kortom, iemand die kennis absorbeert en dit momenteel inzet voor ouderenzorg organisatie Marga Klompé in het oosten van ons land.

Hoe is het met je Jan?

Ja, goed. Ik heb het erg naar mijn zin en ben tevreden over de uitkomsten van de dingen die ik doe. Ik ben bezig om een behandelcentrum te realiseren van alle behandelaren die binnen onze organisatie actief zijn. Van fysiotherapeut tot arts. Ze moeten samen gaan werken als aanbieders, wat betekent samen keuzes en afspraken maken. Ik moet ervoor zorgen dat dit opgetuigd en werkend wordt. En dat gaat bijzonder goed.

Een tevreden man! Wat mooi! Je hebt de training bij ons gedaan afgelopen mei. Hoe kijk je daarom terug?

Haha! Als één grote ervaring. Ik ging er sceptisch naartoe. Er werd binnen de organisatie al gesproken over S3 en een aantal patronen werden gebruikt. Ik ging naar de training om een organisatie methodiek te leren. Maar dat was niet wat ik kreeg. Er werd mij meerdere malen een spiegel voorgehouden rondom mijn eigen patronen en vooronderstellingen met de uitnodiging om erin te kijken. Ik heb dit niet eerder zo consequent en authentiek meegemaakt. Natuurlijk leerde ik over de patronen van S3 en hoe die in te zetten. Maar ik voelde ook echt een gevoel van samen. Normaal ben ik gewend dat je in een training praat over koetjes en kalfjes of lekker theoretisch gaat exerceren met elkaar. In deze training ervaarde ik dat men authentiek durfde zijn. Heel apart en bijzonder.

No alt text provided for this image

Gaaf om te horen. Dit delen legt de lat wel een beetje hoog voor andere trainingen, maar goed… In hoeverre maak je nu gebruik van de patronen uit S3?

Wat ik mooi vond is dat S3 niet alleen patronen zijn, maar eigenlijk ook een manier van omgaan met elkaar. Vlak na de training had ik een sessie met een deel van de mensen van het op te richten behandelcentrum. We zaten zoals gewoonlijk allemaal om een tafel. Al snel deelde iemand ‘Ik weet niet precies wat ik hier kom doen, maar wij hebben er niet veel vertrouwen in’. Een kritische vriendin dus. Ik heb de sessie gebruikt om met elkaar beelden of waarden uit te wisselen. Dat ging in het begin stroef. Na een korte break heb ik de tafels weggehaald en heb een cirkel gemaakt. Ik ben in rondes gaan werken waarin iedereen iets noemde, waarna we met elkaar keken of dit resoneerde. ‘Heeft er iemand bezwaar als we dit als woord onderdeel maken van ons gezamenlijke identiteit?’ En daar dan een gesprek over. Er kwam direct interactie vanuit een gezamenlijkheid. De scepsis was weg, we waren aan het samenwerken. Inmiddels maken wij veel gebruik van consent besluitvorming als groep om besluiten te nemen. Ook werken we met afvaardiging bij het nemen van beslissingen. De fysiotherapeuten sturen dan iemand, de artsen en ga zo maar verder. Dit werkt erg prettig.

Wat mooi! Daar doen we het voor! Welke uitdagingen heb je momenteel?

Eigenlijk heb ik maar één grote uitdaging en dat is mijn kennis actueel houden. Ik heb veel geleerd, maar je moet het actief toepassen om het scherp te houden. Ik merk dat sommige delen aan het wegzakken zijn en dat vind ik zonde. S3 voelt voor mij next level. Het vraagt oefening en vlieguren en die zou ik graag meer maken.

Tot slot, ben je al opa?

Haha, nee nog niet. Dat moet in december gebeuren. Maar ik ben mijn werkkamer al aan het herinrichten, zodat hij of zij ook bij ons helemaal welkom is!

Benieuwd naar de opa vraag? Lees hoe Jan en Erik samen hebben zitten huilen van geluk tijdens de training in de blog Tranen van het… Luisteren

Zelf eens ervaren?

Wil je ook meedoen met deze training, of er meer over lezen? Klik op onderstaande knop!

Meer sterke verhalen

Kaarten potje vergaderen

Potje Vergaderen voor effectief vergaderen

Omdat het soms handig is om een aantal hulpmiddelen te hebben tijdens online vergaderen maakten wij een setje vergaderkaarten. Leuk om te krijgen, nog leuker om te geven! Hier de uitleg van deze kaarten.
Five disfunctions Sociocratie 3.0

13 tips voor effectieve teamsamenwerking

Het boek 'Five dysfunctions of a Team' legt op eenvoudige wijze iets heel complex uit: welke elementen zorgen voor effectieve teamsamenwerking? Vanuit Sociocratie 3.0 zijn er praktische tools om hieraan te werken.

Het verhaal van de geweldige Agile Coach, met de uitgebreide Toolbox.

Sociocratie 3.0 voor de agile coach. Welke tools uit Sociocratie 3.0 zijn waardevol voor de agile coach? Een beschrijving aan de hand van een verhaal dat we deelden in de Meetup van 3 februari.
Uwoon in consent

Consent Besluitvorming bij Uwoon

Woningcorporatie Uwoon is toe aan een nieuw kantoor. Hoe besluit je welk ontwerp het gaat worden? En hoe zorg je ervoor dat alle collega's zich betrokken voelen bij dit besluit? Je wilt namelijk niet al dat geklaag in de wandelgangen later, ook al zijn je nieuwe wandelgangen nog zo mooi! En dus faciliteerden we het besluit middels consent.
Meetup GBA f2

GBA – Brandweer zonder hiërarchie

Dat je ook een brandweerorganisatie kunt bouwen zonder een strenge hierarchie en machtsstructuur laat de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam zien.
rolselectie Sociocratie 3.0 voor teams

Rolselectie met 35 mensen: Vet (spannend)!

Rolselectie uit Sociocratie 3.0 toegepast voor het selecteren van de juiste mensen in de juiste rol. Een praktijkverhaal over het patroon rolselectie bij Over Morgen.
Anne Nynke Jansma

Hoe is het nu met…. Anne Nynke?

Anne Nynke heeft meegedaan aan de driedaagse en werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van allerlei innovatieve werkwijzen. Wij hebben haar gevraagd hoe het haar vergaat een tijdje na de deelname.
Training sociocratie 3.0

Sociocratie 3.0 in de zorg

Wij hebben een blog geschreven genaamd Sociocratie 3.0 voor dummies. Daarin leggen wij uit op welke principes deze aanpak is gebaseerd en hoe het in te zetten is.
deep lissening Artful

Tranen van het L…uisteren!

Tranen van het L... Ja, normaal staat hier bij ons Lachen! Maar niet altijd. Soms komt de emotie ineens boven. Zo ook tijdens het Luisteren naar een deelnemer tijdens de training. Een mooi voorbeeld van Artful participation in de praktijk.
Domeinen sociocratie 3.0

Dit is mijn domein.

Teamdag met Rebelwise: Effectief in teamsamenwerking door duidelijkheid over hetgeen nodig is, hoe we dat met elkaar aanpakken en wat de rolverdeling is.