Incompany aanbod

Workshops & teamdagen

Tijd besteden aan teamontwikkeling en het maken van werkafspraken, is tijdwinst. We helpen jouw team of organisatie aan een gezamenlijke taal én systeem om de samenwerking duurzaam te verbeteren. We doen dit met een korte workshop of een teamdag.

Samen met jou bekijken we welke tools het team nodig heeft en stellen we een programma op. Thema’s die wij vaak behandelen zijn ‘het benoemen van spanningen’, werken met consent besluitvorming, het starten van een project met betrokkenheid van alle stakeholders of het verduidelijken van de domeinen in de organisatie. Maar bevraag ons vooral, want er is veel meer mogelijk. Van 6 tot 100 mensen, het lukt ons tot nu toe altijd om een interactief programma neer te zetten, waarin de deelnemers praktische tools leren die ze de volgende dag kunnen toepassen.

Wat dacht je van een consent spel?

Incompany training Sociocratie 3.0

We behandelen in deze incompany training Sociocratie 3.0 de volle breedte van de toolbox, die we uiteraard toesnijden op de context van de organisatie. Deze training is geschikt voor organisaties die breed aan de slag willen met zelforganisatie, te maken hebben met een complexe veranderende omgeving, of hun team(s) willen uitrusten met een duidelijke set aan patronen voor samenwerking.

Sociocratie 3.0 is een gereedschapskist, gevuld met handige tools. Zo draagt het bij aan de ontwikkeling van effectieve en wendbare organisaties. Sociocratie 3.0 biedt concrete stappen die individuen en teams helpen om een zo goed mogelijke oplossing te formuleren om een gewenste situatie te bereiken. Naast duidelijke processen is er veel aandacht voor welk gedrag en welke houding het meest effectief is in de samenwerking. Door ieder individu te leren om te fungeren als antenne, is het mogelijk om sneller en beter te signaleren waar en wanneer verandering nodig is. Bekijk de open training voor meer inhoud en achtergrond.

Meedoen aan een open training?

Specifieke trainingsprogramma’s

We zien regelmatig dat vragen die leven in de organisatie specifieker zijn dan de breedte van Sociocratie 3.0 aanbiedt. Hoe zorgen wij voor een meer effectieve vergadering? Hoe kunnen we onze besluitvorming verbeteren? Of hoe zorgen we ervoor dat iedereen weet wat van haar en hem verwacht wordt?

Onze reactie op deze vragen is meestal het verzorgen van een specifieke training waarin we een selectie van de tools en vaardigheden overbrengen. Zo stellen we je zelf in staat om de vraag te beantwoorden. Bij onderwerpen als het verbeteren van de vergadercultuur, of het leren faciliteren van consent besluitvorming vraagt dit (vaak) meer dan een eenmalige training. We verzorgen wanneer nodig ook de begeleiding na de training. Zo realiseren we ook echt het gestelde doel.

Heb je zelf een onderwerp waar je in jouw organisatie mee aan de slag wil? Neem even contact met ons op.