Sociocratie 3.0 in de zorg

Waarom moeilijk doen, als het samen kan? – Loesje

Waarschijnlijk heb je de artikelen allemaal wel voorbij zien komen: ‘zelforganisatie is dood’, ‘we stoppen ermee’. Wij snappen het wel… en niet! Het is niet ongebruikelijk dat er een terugtrekkende beweging is waarbij teruggegrepen wordt op hetgeen bekend is om een nieuwe balans te creëren. Maar het is wel zonde dat die beweging voor sommige organisaties blijkbaar nodig is. Want vaak geldt dat de spelregels niet duidelijk waren. Dat het een eenzijdige afspraak was, zonder veel toelichting of ondersteuning. Of zelfs dat er een verkeerd motief aan ten grondslag lag.

Onze ervaring is dat waar er successen zijn, dit vaak komt door duidelijkheid. Door het doen van experimenten en daaruit leren en ontwikkelen. Door het spreken van een gezamenlijke taal. Die taal is nieuw en dus even lastig om te leren. Wij zien dat veel zorgorganisaties individueel hun eigen taal aan het ontwikkelen zijn. Veel werk en vaak betekent dit ook het wiel opnieuw uitvinden. Dat vinden we zonde. Zeker ook omdat veel zorgorganisaties het hebben over samenwerken en gezamenlijk innoveren! Wij willen dus een training speciaal voor de zorg organiseren, om die taal over te brengen én direct een groep te hebben met wie je hem kunt blijven spreken.

Waarom een training specifiek voor de zorg?

We merken dat veel zorgorganisaties met dezelfde organisatieproblemen worstelen en daarin weinig met elkaar samenwerken. Daardoor wordt bestaande kennis en middelen niet optimaal benut om de problemen aan te pakken. Het is nodig om in gezamenlijkheid aan de slag te gaan, zodat we alle bestaande middelen en kennis kunnen inzetten om zo goed mogelijke zorg te leveren.

Hoe willen we dit doen?

We organiseren een training Sociocratie 3.0 specifiek voor de zorg van 10-12 juli 2019. Sociocratie 3.0 is een praktische gids met patronen voor effectieve samenwerking en het bouwen van een wendbare organisatie. Op deze manier willen we extra gefocust aan de slag te gaan met casussen die echt spelen. Tegelijkertijd wordt in de zorg een gemeenschappelijke taal en toolbox ontwikkeld waar vanuit organisaties kunnen samenwerken en samen leren.

Onze persoonlijke motivatie

In de afgelopen jaren hebben wij (Josje en Erik) veel mogen werken met en voor zorgorganisaties in hun zoektocht naar nieuwe manier van organiseren en samenwerken. Een aantal organisaties hebben nu ook kennisgemaakt met Sociocratie 3.0 en zijn hierover enthousiast. Wij denken dat dit voor veel zorgorganisaties die aan de slag zijn met zelfsturing/zelforganisatie interessant is en hopen ook een steentje bij te dragen aan de zorg door jullie op deze manier met elkaar te verbinden.

Wat vragen we?

Het idee is er, de mogelijkheid ook en nou zijn wij benieuwd of er ook animo is :). We willen je vragen om deel te nemen aan de driedaagse training. We nemen drie dagen omdat er veel over te brengen, maar vooral ook te doorleven is. Alleen structuren of processen gaan namelijk niet het verschil maken. Dat doen de mensen die ermee aan de slag gaan. We willen je stimuleren om met een aantal collega’s mee te doen, om zo elkaar te helpen en met elkaar impact te kunnen maken. Normaal gesproken kost een training van 3 dagen 1585 (early bird) of 1985 (normale prijs) euro per deelnemer. We zijn benieuwd of er interesse is en of een dergelijke prijs voor jullie is mogelijk is. We staan ook open voor andere mogelijkheden.

Wat een goed idee!

Wil je ook meedoen met deze training, of er meer over lezen? Klik op onderstaande knop!

Meer sterke verhalen

Navigeren IN spanning

Ook wanneer het niet loopt zoals verwacht helpt het om te navigeren via spanning. Dit blog gaat over de toepasbaarheid van S3 in gespannen situaties.

Voorstel co-creëren voorgesteld

Het patroon Voorstel cocreëren uit Sociocratie 3.0 uitgelegd aan de hand van een praktisch voorbeeld bij Rebelwise. In 6 stappen naar een gedragen voorstel!

Sociocratie 3.0 bij De GGD Hollands Noorden

GGD HN werkt met zelforganisatie. Sociocratie 3.0 biedt het Procesteam JGZ handvatten en structuur in de samenwerking in cirkels en teams.

Mijn vijf f*ck ups bij zelforganisatie

Zelforganisatie klinkt heel eenvoudig. En zo wordt het vaak ook ingevoerd. De manager gaat weg, de medewerker moet het nu zelf oplossen. Want dat is zelforganisatie toch? Nou niet precies. En ik kan het weten, want al doende wordt men wijs... Bij Part-up werkte ik met zelforganisatie. Dit zijn mijn f*ck ups.

Twaalf tips voor een effectieve vergadering

Vergaderingen zijn er vaak en duren lang. En te vaak te lang. Patronen uit Sociocratie 3.0 bieden veel ingrediënten voor effectief vergaderen. Hier 12 tips!

Pappa de bestuurder

Drivers zijn handig om het probleem te formuleren, zonder de oplossing te pushen. Net als medewerkers willen (mijn) kinderen autonomie en respect.

Einde van de macht van de Product owner?

Rollen in sociocratie 3.0 zijn dynamisch. Je richt ze alleen in als dat nodig is. Betekent dat einde van de macht van de Product owner? It depends!

Hoe je van command and control naar gedeeld eigenaarschap gaat

De principes van sociocratie 3.0 liggen ten grondslag aan de transformatie van de Amerikaanse Taskforce die Al Qaida Iraq bevocht. Team of teams!

Dit is mijn domein.

Teamdag met Rebelwise: Effectief in teamsamenwerking door duidelijkheid over hetgeen nodig is, hoe we dat met elkaar aanpakken en wat de rolverdeling is.

Het recept voor een goed (voor)bereid project

Driver mapping (Sociocratie 3.0) biedt een mooie tool voor het snel starten van je project. De wijsheid van de groep doet de rest: van spanning naar project.