Sociocratie 3.0 in de zorg

Waarom moeilijk doen, als het samen kan? – Loesje

Waarschijnlijk heb je de artikelen allemaal wel voorbij zien komen: ‘zelforganisatie is dood’, ‘we stoppen ermee’. Wij snappen het wel… en niet! Het is niet ongebruikelijk dat er een terugtrekkende beweging is waarbij teruggegrepen wordt op hetgeen bekend is om een nieuwe balans te creëren. Maar het is wel zonde dat die beweging voor sommige organisaties blijkbaar nodig is. Want vaak geldt dat de spelregels niet duidelijk waren. Dat het een eenzijdige afspraak was, zonder veel toelichting of ondersteuning. Of zelfs dat er een verkeerd motief aan ten grondslag lag.

Onze ervaring is dat waar er successen zijn, dit vaak komt door duidelijkheid. Door het doen van experimenten en daaruit leren en ontwikkelen. Door het spreken van een gezamenlijke taal. Die taal is nieuw en dus even lastig om te leren. Wij zien dat veel zorgorganisaties individueel hun eigen taal aan het ontwikkelen zijn. Veel werk en vaak betekent dit ook het wiel opnieuw uitvinden. Dat vinden we zonde. Zeker ook omdat veel zorgorganisaties het hebben over samenwerken en gezamenlijk innoveren! Wij willen dus een training speciaal voor de zorg organiseren, om die taal over te brengen én direct een groep te hebben met wie je hem kunt blijven spreken.

Training Sociocratie 3.0 Almere

Waarom een training Sociocratie 3.0 voor de zorg?

We merken dat veel zorgorganisaties met dezelfde organisatieproblemen worstelen en daarin weinig met elkaar samenwerken. Daardoor wordt bestaande kennis en middelen niet optimaal benut om de problemen aan te pakken. Het is nodig om in gezamenlijkheid aan de slag te gaan, zodat we alle bestaande middelen en kennis kunnen inzetten om zo goed mogelijke zorg te leveren.

Hoe willen we dit doen?

We organiseren een training Sociocratie 3.0 specifiek voor de zorg van 10-12 juli 2019. Sociocratie 3.0 is een praktische gids met patronen voor effectieve samenwerking en het bouwen van een wendbare organisatie. Op deze manier willen we extra gefocust aan de slag te gaan met casussen die echt spelen. Tegelijkertijd wordt in de zorg een gemeenschappelijke taal en toolbox ontwikkeld waar vanuit organisaties kunnen samenwerken en samen leren.

Onze persoonlijke motivatie

In de afgelopen jaren hebben wij (Josje en Erik) veel mogen werken met en voor zorgorganisaties in hun zoektocht naar nieuwe manier van organiseren en samenwerken. Een aantal organisaties hebben nu ook kennisgemaakt met Sociocratie 3.0 en zijn hierover enthousiast. Wij denken dat dit voor veel zorgorganisaties die aan de slag zijn met zelfsturing/zelforganisatie interessant is en hopen ook een steentje bij te dragen aan de zorg door jullie op deze manier met elkaar te verbinden.

Wat vragen we?

Het idee is er, de mogelijkheid ook en nou zijn wij benieuwd of er ook animo is :). We willen je vragen om deel te nemen aan de driedaagse training. We nemen drie dagen omdat er veel over te brengen, maar vooral ook te doorleven is. Alleen structuren of processen gaan namelijk niet het verschil maken. Dat doen de mensen die ermee aan de slag gaan. We willen je stimuleren om met een aantal collega’s mee te doen, om zo elkaar te helpen en met elkaar impact te kunnen maken. Normaal gesproken kost een training van 3 dagen 1585 (early bird) of 1985 (normale prijs) euro per deelnemer. We zijn benieuwd of er interesse is en of een dergelijke prijs voor jullie is mogelijk is. We staan ook open voor andere mogelijkheden.

Zelf meedoen?

We geven regelmatig open trainingen, waar je van harte welkom bent! Bekijk even wanneer de volgende is.

Meer sterke verhalen

Kaarten potje vergaderen

Potje Vergaderen voor effectief vergaderen

Omdat het soms handig is om een aantal hulpmiddelen te hebben tijdens online vergaderen maakten wij een setje vergaderkaarten. Leuk om te krijgen, nog leuker om te geven! Hier de uitleg van deze kaarten.
Five disfunctions Sociocratie 3.0

13 tips voor effectieve teamsamenwerking

Het boek 'Five dysfunctions of a Team' legt op eenvoudige wijze iets heel complex uit: welke elementen zorgen voor effectieve teamsamenwerking? Vanuit Sociocratie 3.0 zijn er praktische tools om hieraan te werken.

Het verhaal van de geweldige Agile Coach, met de uitgebreide Toolbox.

Sociocratie 3.0 voor de agile coach. Welke tools uit Sociocratie 3.0 zijn waardevol voor de agile coach? Een beschrijving aan de hand van een verhaal dat we deelden in de Meetup van 3 februari.
Uwoon in consent

Consent Besluitvorming bij Uwoon

Woningcorporatie Uwoon is toe aan een nieuw kantoor. Hoe besluit je welk ontwerp het gaat worden? En hoe zorg je ervoor dat alle collega's zich betrokken voelen bij dit besluit? Je wilt namelijk niet al dat geklaag in de wandelgangen later, ook al zijn je nieuwe wandelgangen nog zo mooi! En dus faciliteerden we het besluit middels consent.
Meetup GBA f2

GBA – Brandweer zonder hiërarchie

Dat je ook een brandweerorganisatie kunt bouwen zonder een strenge hierarchie en machtsstructuur laat de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam zien.
rolselectie Sociocratie 3.0 voor teams

Rolselectie met 35 mensen: Vet (spannend)!

Rolselectie uit Sociocratie 3.0 toegepast voor het selecteren van de juiste mensen in de juiste rol. Een praktijkverhaal over het patroon rolselectie bij Over Morgen.
Anne Nynke Jansma

Hoe is het nu met…. Anne Nynke?

Anne Nynke heeft meegedaan aan de driedaagse en werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van allerlei innovatieve werkwijzen. Wij hebben haar gevraagd hoe het haar vergaat een tijdje na de deelname.

Hoe is het nu met… Jan Hendriks?

Hoe gaat het nu met Jan Hendriks, na zijn deelname aan onze driedaagse training? Jan Hendriks, aimabele man van achter in de vijftig. Heeft veel ervaring in HR, het bouwen van organisaties en mega veel titels die hij achter zijn naam kan zetten (en dat ook doet). Kortom, iemand die kennis absorbeert en dit momenteel inzet voor ouderenzorg organisatie Marga Klompé in het oosten van ons land.
deep lissening Artful

Tranen van het L…uisteren!

Tranen van het L... Ja, normaal staat hier bij ons Lachen! Maar niet altijd. Soms komt de emotie ineens boven. Zo ook tijdens het Luisteren naar een deelnemer tijdens de training. Een mooi voorbeeld van Artful participation in de praktijk.
Domeinen sociocratie 3.0

Dit is mijn domein.

Teamdag met Rebelwise: Effectief in teamsamenwerking door duidelijkheid over hetgeen nodig is, hoe we dat met elkaar aanpakken en wat de rolverdeling is.