Sociocratie 3.0: Verdiepen en oefenen

Pas het geleerde toe, verdiep je kennis van patronen, benut de collectieve wijsheid en ontdek de finesses van het faciliteren.

Je bent bekend met de patronen van Sociocratie 3.0. Je hebt de eerste training gedaan en daarna ging je terug de organisatie in. Wat logisch leek, blijkt nu in de praktijk best lastig. Want hoe neem je je collega’s nu mee? Hoe verwerf je de rol van facilitator? Hoe ging dat ene proces ook alweer? En misschien vooral: hoe doen anderen dit in hemelsnaam?

Het zijn concrete vragen die wij het afgelopen jaar kregen van deelnemers aan de level 1 training. Er is de mogelijkheid van een driedaagse verdiepingstraining, maar om aan te sluiten bij de behoefte organiseren wij een eerste editie van een terugkomdag. Tijdens deze dag hebben we tenminste drie blokken waaraan we aandacht besteden: Verdieping van patronen op basis van behoefte, echte oefencases oppakken met patronen uit S3, ruimte voor uitwisseling van ervaring in de praktijk. Het definitieve programma stellen we op aan de hand van een inventarisatie. Je bent van harte uitgenodigd, ook om vast bij te dragen aan het programma!

Deze trainingsdag is uitsluitend bedoeld voor deelnemers aan de level 1 training (of vergelijkbaar) en dus niet toegankelijk voor starters.

18 maart 2020
De Duikelaar, Amsterdam

Programma van 10:00 – 21:00 inclusief diner

€500,- (inclusief lunch en diner!)

Deze training is bedoeld voor deelnemers aan LearnS3 level 1 trainingen en voor deelnemers aan de training Sociocratie 3.0 De Basis van Rebelwise. We organiseren deze trainingsdag op basis van de behoefte aan sparring en oefening onder deze deelnemersgroep, zodat zij hun eigen of andermans organisatie kunnen begeleiden in de volgende stap.

Het definitieve programma stellen we samen op. Daarvoor is jouw input van harte gewenst! Je kunt hem hier geven. Wij denken ten minste aan ruimte voor de volgende drie blokken.

Verdiepen patronen

De mogelijkheid om meer kennis van patronen op te doen

  • Welke patronen zijn voor jou het meest belangrijk?
  • Welke patronen zijn je nog niet duidelijk?
  • Wat zou je graag willen toepassen maar heb je onvoldoende kennis voor?

Oefenen

Aan de hand van echte cases uit de praktijk willen we oefenen met het toepassen van patronen uit Sociocratie 3.0.

  • Zelf faciliteren van patronen
  • Gezamenlijk reflecteren en leren

Uitwisseling

Tijd en ruimte om vragen te bespreken als…

  • Hoe gaat het bij jou in de praktijk?
  • Wat werkte wel en wat ook niet?
  • Hoe ga je om met weerstand?

Open training

Dit is een open training. Dat betekent dat deelnemers verschillende achtergrond en kennis hebben. En dat is gaaf! We benutten deze kennis van de groep om alle vragen die er zijn te beantwoorden.

Wie, wat, waar?

De training vindt plaats op 18 maart 2020.De trainingsdag start om 10:00 uur omdat we leerden dat dit handig is in relatie tot de spits. We willen voldoende tijd hebben voor het sociale aspect van de training en mogelijkheid tot uitwisseling van inzichten. Vandaar dat we het met een diner (gemaakt door Charlotte, dus dat wordt heerlijk!) organiseren en om 21:00 uur afronden. In de kosten voor de training zijn lunch, het diner en de catering meegenomen.

De training vindt weer  plaats bij De Duikelaar in Amsterdam West. De Duikelaar ligt prachtig in een haventje aan de Sloterplas en hebben we geheel voor onszelf. En de gastvrouw Charlotte zorgt voor fantastische catering en een welkom gevoel. Ook niet onbelangrijk.

Kosten

Wij willen deelname voor iedereen mogelijk maken. De kosten voor de dag zijn €500 (inclusief lunch en diner). Mochten de kosten te hoog zijn, laat dat dan geen belemmering zijn om contact met ons op te nemen. Wellicht zijn we in staat om samen een oplossing te vinden!

Meld je aan!

voor deze terugkomdag Sociocratie 3.0

18 maart 2020

De Duikelaar Amsterdam

€500,- (excl btw, inclusief lunch en diner)Rebelwise laat je graag kennismaken met consent. Met je aanmelding geef je aan geen bezwaar te hebben op:


Over de trainers

De trainers voor deze Learn S3 Practitioner level 1, oftewel de introductie op Sociocratie 3.0, zijn Josje van de Kerkhof en Erik Soonieus. Josje en Erik werken binnen Learn S3 nauw samen met de oprichter en ontwikkelaars van S3 James Priest en Lili David en met o.a. Jef Cumps (schrijver van het boek Sociocratie 3.0 De Businessnovelle). Om samen een standaard te ontwikkelen en elkaar en de S3 trainingen steeds beter te maken, bezoeken zij elkaars trainingen en bieden ondersteuning waar mogelijk.

Josje vd Kerkhof

Josje van de Kerkhof
Lieve(r) rebel. Vol vragen en niet bang ze te stellen.

Josje is klinisch psycholoog en stelt zich daarom altijd gewoon voor als Josje (zonder haar achternaam, want dat doe je niet in de zorg). Haar ervaring met de procedures en regelgeving in de zorg, creëerde de spanning om op zoek te gaan naar ‘andere manieren van organiseren’. Haar grote interesse is de mens en waarom hij doet wat hij doet. Zij is professioneel vragensteller en houdt van het oplossen van problemen. Niet door zelf het antwoord te geven, maar door de ander te helpen bij het vinden van een oplossing.

Erik Soonieus

Erik Soonieus
Liever wise. Vol antwoorden en een uitdaging om ze niet te geven.

Erik is organisatie adviseur en werkte jaren aan gedragsverandering om de mens de techniek beter te laten benutten. Hij houdt ervan om om les te geven en te faciliteren in het soepel (liefst met humor!) laten verlopen van groepsprocessen. Zijn natuurlijke neiging om aan de touwtjes te trekken, voedde de interesse in S3. Voor Erik bracht S3 een natuurlijke manier van organiseren waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om aan de touwtjes te trekken, zonder het risico om te verzanden in een patstelling!

Empirisch bewijs

Anne Nynke Jansma
Anne Nynke Jansma
Consultant for happy & productive teams

Deze training heb ik ervaren als een verrijking op m'n arsenaal van technieken en methodes om hier voor in te zetten. Het verraste me uit hoeveel verschillende onderdelen S3 bestaat en op hoeveel verschillende gebieden het toepasbaar is. De training van Rebelwise zat bomvol waardevolle informatie en oefeningen, en door gebruik van veel verschillende werkvormen was het lekker interactief.

Paul Engel
Projectleider

"Er wordt veel gepraat over platte, wendbare en zelfsturende organisaties. De vraagt blijft echter HOE DAN..?! Erik Soonieus en Josje van de Kerkhof geven antwoord! In hun driedaagse training Sociocratie 3.0 reiken zij meer dan 70 ingangen aan waarmee organisaties de beweging kunnen maken van “piramide” naar “pannenkoek”. Zorgvuldig, afwisselend en inspirerend. Een aanrader dus!"

Judith van Houwelingen
Begeleider passend onderwijs

"Inzicht krijgen in de principes van S3, die zelf doorleven en gemotiveerd raken om anderen daar ook deelgenoot van te maken. De training voor mij in een notendop."

Voor jou geselecteerde blogs

Het verhaal van de geweldige Agile Coach, met de uitgebreide Toolbox.

Sociocratie 3.0 voor de agile coach. Welke tools uit Sociocratie 3.0 zijn waardevol voor de agile coach? Een beschrijving aan de hand van een verhaal dat we deelden in de Meetup van 3 februari.

Hoe is het nu met… Jan Hendriks?

Hoe gaat het nu met Jan Hendriks, na zijn deelname aan onze driedaagse training? Jan Hendriks, aimabele man van achter in de vijftig. Heeft veel ervaring in HR, het bouwen van organisaties en mega veel titels die hij achter zijn naam kan zetten (en dat ook doet). Kortom, iemand die kennis absorbeert en dit momenteel inzet voor ouderenzorg organisatie Marga Klompé in het oosten van ons land.