De Rebellen

What’s in a name?

Rebelwise. Best een gekke naam. Zet je aan het denken. Rebel en wijs? Maar ook Rebel en wijze? Waarom dan? Wij zijn ervan overtuigd dat de rebel de wereld zo veel mooier en beter kan maken. Het is onze ambitie om de kracht van de rebel beter te benutten. Door ‘verhelderende vragen’ een standaard te maken en op zoek te gaan naar de ‘Nee’ in plaats van de ‘Ja’. In die ‘Nee’ zit namelijk de echte kennis en waarde.

We creëren graag omgevingen waarin deze waarde benut wordt en iedereen in staat wordt gesteld om rebels te zijn. Niet tegendraads, maar uitdagend en continu op zoek naar antwoorden en verbetering. Deze omgeving creëren kan makkelijker dan je denkt. Je begint gewoon waar de spanning het grootst is. Daar is namelijk noodzaak om te veranderen. Daar wil iedereen wel de rebel zijn, want de huidige situatie is gewoon niet goed genoeg. Door patronen aan de groep aan te reiken middels het faciliteren van een proces of het geven van trainingen nemen we die spanningen weg. En zo leren we het oude conformistische gedrag los te laten en leren we graag nieuw(sgierig) gedrag aan.

(Beleef) Onze avonturen

logo philadelphia
Hogeschool Rotterdam
uwoon transparant

Onze stijl

Wij houden niet van dingen half doen als het heel kan. We houden heel erg van half doen als dat de beste stap is om heel te bereiken. Sociocratie 3.0 is voor ons de kapstok die we door en door kennen. Hierdoor ontstaat veel ruimte om te experimenteren. Immers, we willen doen wat nodig is en dat is niet bij iedere organisatie hetzelfde. We zullen daarom altijd doorvragen en het experiment samen vorm geven.

Je bent wie je bent. Tenzij je tikkertje doet.
Dan ben je ‘m.

We zijn nog niet zo oud en zien ook niet echt een reden om ons dan wel oud te gedragen. Goede kans dat we op gele schoenen of All Stars bij je op visite komen. Wij vinden lol maken in het werk net zo belangrijk als lol in het leven. Tegelijkertijd zijn we rete streng als het gaat om het faciliteren van groepsprocessen. Niet omdat we niet aardig zijn, maar omdat we met elkaar een doel willen bereiken. En dat doel bereik je het snelst als je je houdt aan een aantal spelregels. Zie ons dus als de strenge, maar rechtvaardige scheidsrechter die ervoor zorgt dat jullie tot belangrijke besluiten over samenwerking komen!

123

Glimachen
per dag

75

High fives
per maand

12.345

Flauwe grappen
cumulatief

5

Kids
3-2 voor Erik

Ontmoet het Team

Team, team? We zijn maar met twee hoor! En hebben voorlopig het plan dit ook zo te houden. Door samenwerking kunnen we in Nederland behoorlijk wat capaciteit op de been brengen. We drinken graag een bakkie met mensen die ons kunnen aanvullen en met wie we gezellige kantoorpraat kunnen houden, zonder meteen tot dezelfde organisatie te behoren. Zo horen heel veel mensen soms een beetje bij ons team!

Maar wie is nou Rebelwise? Owja, mag ik u voorstellen?

Josje vd Kerkhof

Josje van de Kerkhof
Lieve(r) rebel. Vol vragen en niet bang ze te stellen.

Josje is klinisch psycholoog en stelt zich daarom altijd gewoon voor als Josje (zonder haar achternaam, want dat doe je niet in de zorg). Haar ervaring met de procedures en regelgeving in de zorg, creëerde de spanning om op zoek te gaan naar ‘andere manieren van organiseren’. Haar grote interesse is de mens en waarom hij doet wat hij doet. Zij is professioneel vragensteller en houdt van het oplossen van problemen. Niet door het antwoord te geven, maar door de ander te helpen bij het vinden van een oplossing. S3 is hierdoor een warme jas voor Jasje, eeeh Josje!

Erik Soonieus

Erik Soonieus
Lieve(r) wise. Vol antwoorden en een uitdaging om ze niet te geven.

Erik is organisatie adviseur en werkte jaren aan gedrags-verandering om de mens de techniek beter te laten benutten. Hij houdt ervan om om les te geven en te faciliteren in het soepel (liefst met humor!) laten verlopen van groeps-processen. Zijn natuurlijke neiging om aan de touwtjes te trekken, voedde de interesse in S3. Voor Erik bracht S3 een natuurlijke manier van organiseren waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om aan de touwtjes te trekken, zonder het risico om te verzanden in een patstelling!

De kleine lettertjes

  • Wij zijn geregistreerd bij de KvK onder het nummer 71176713
  • Ons kantoor staat aan de Visseringlaan 19, 2288 ER in Rijswijk. Meestal zijn wij echter een rondreizend circus!
  • Je kunt contact met ons opnemen via Nieuwsgierig@rebelwise.nl of +31 6 16496956
  • Het privacybeleid vind je hier
  • Als je meedoet met onze trainingen geldt daarvoor deze deelnemersovereenkomst