De rebellen.

Je bent wie je bent. Tenzij je tikkertje doet. Dan ben je 'm.


What's in a name?

REBELWISE.

Rebelwise. Best een gekke naam. Zet je aan het denken. Rebel en wijs? Maar ook Rebel en wijze? Waarom dan? Wij zijn ervan overtuigd dat de rebel de wereld zo veel mooier en beter kan maken. Het is onze ambitie om de kracht van de rebel beter te benutten. Door 'verhelderende vragen' een standaard te maken en op zoek te gaan naar de 'Nee' in plaats van de 'Ja'. In die 'Nee' zit namelijk de echte kennis en waarde. We creëren graag omgevingen waarin deze waarde benut wordt en iedereen in staat wordt gesteld om rebels te zijn. Niet tegendraads, maar uitdagend en continu op zoek naar antwoorden en verbetering.

Deze omgeving creëren kan makkelijker dan je denkt. Je begint gewoon waar de spanning het grootst is. Daar is namelijk noodzaak om te veranderen. Daar wil iedereen wel de rebel zijn, want de huidige situatie is gewoon niet goed genoeg. Door patronen aan de groep aan te reiken middels het faciliteren van een proces of het geven van trainingen nemen we die spanningen weg. En zo leren we het oude conformistische gedrag los te laten en leren we graag nieuw(sgierig) gedrag aan.

Onze link met S3

S3 heeft voor ons persoonlijk in de praktijk bewezen te helpen bij het effectief laten samenwerken van ons team. Dat maakt dat wij er fan van zijn en ons enthousiasme en ervaring graag overbrengen. Niet alleen de inhoud is cool. Ook de mensen achter S3 zijn dat. Vandaar dat we graag samenwerken met James Priest en Liliana David, founder en co-developers van S3.

Gelukkig werken zij ook graag samen met ons. Dat brengt nog veel moois voor de toekomst!

Over the past year Josje and Erik have dedicated considerable time and focus into learning about and experimenting with S3, both in their own context and increasingly with their clients. Having attended several public courses and maintained close contact with us, they have demonstrated adequate understanding of S3 and commitment to continue their journey of learning and experimentation in integrity with the S3 principles and the ICTP. Their bright minds and complementary qualities make them strong catalysts for bringing S3 forward in the Netherlands and we feel both privileged and honoured to be working with them. If you are in the beginning of a learning journey with S3 or are looking for support in experimenting with patterns into your own organization, we warmly recommend them both to you.

James Priest en Lili David Founder en co-developers van Sociocracy 3.0

Josje van de Kerkhof

Lieve(r) rebel. Vol vragen en niet bang om ze te stellen.

Erik Soonieus

Liever wise(r). Vol antwoorden en een uitdaging om ze niet te geven.

Josje is klinisch psycholoog en stelt zich daarom altijd gewoon voor als Josje (zonder haar achternaam, want dat doe je niet in de zorg). Haar ervaring met de procedures en regelgeving in de zorg, creëerde de spanning om op zoek te gaan naar ‘andere manieren van organiseren’. Haar grote interesse is de mens en waarom hij doet wat hij doet. Zij is professioneel vragensteller en houdt van het oplossen van problemen. Niet door zelf het antwoord te geven, maar door de ander te helpen bij het vinden van een oplossing. S3 is hierdoor een warme jas voor Jasje, eeeh Josje, die zij met plezier draagt.

  • +31 6 404 30 309
  • josje@rebelwise.com
Erik is organisatie adviseur en werkte jaren aan gedragsverandering om de mens de techniek beter te laten benutten. Hij heeft altijd al een fascinatie gehad voor groepsdynamiek en de mogelijkheid om die te beïnvloeden. Hij houdt ervan om om les te geven en te faciliteren in het soepel (liefst met humor!) laten verlopen van groepsprocessen. Zijn natuurlijke neiging om aan de touwtjes te trekken, voedde de interesse in S3. Voor Erik bracht S3 een natuurlijke manier van organiseren waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om aan de touwtjes te trekken, zonder het risico om te verzanden in een patstelling!

  • +31 6 164 96 956
  • erik@rebelwise.com

Belangrijkste statistieken

Omdat we weten dat cijfers tellen

Glimlachen

0 per dag

Want een dag niet gelachen, is saai.

High fives

0 per week

Vieren wat je vieren kan, ook met twee.

Flauwe grappen

0 absoluut

Op vrijdagen exponentiële groei!

Aantal kids

0 cumulatief

Ieder zijn eigen. En trots dat we zijn!

Onze inspiratie.

Voor rebellie.