Toolkit

Wij delen graag. Wat van ons is, is van jou. Wat niet van ons is ook. Maak gebruik van deze toolkit met formats en posters om jouw samenwerking te verbeteren!

Posters

Kennis is macht en hoe meer mensen met kennis, hoe sneller we gelijkwaardig aan de macht zijn! Verspreid jouw kennis en maak gebruik van de handige Nederlandstalige posters die wij in trainingen gebruiken.

Checklist voor bezwaren
Checklist voor bezwaren
Peer Review
Peer Review
Rolselectie
Rolselectie
Verduidelijken van domeinen
Verduidelijken van domeinen
Driver Mapping - deel 2
Driver Mapping – deel 2
Driver mapping - deel 1
Driver mapping – deel 1
Zeven principes
Zeven principes
Artful Participation
Artful Participation
Beide en meer
Beide en meer
Goed genoeg
Goed genoeg
Voorstel vormen
Voorstel vormen
Consent besluitvorming
Consent besluitvorming
Posters Sociocratie 3.0
Posters Sociocratie 3.0
Van spanning naar actie met Sociocratie 3.0
Van spanning naar actie
Handgebaren consent besluitvorming
Consent handgebaren
Stappen consent besluitvorming Sociocratie 3.0
Consent besluitvorming
Navigeren via spanning infographic
Navigeren via spanning

Blanco canvas

Zelf aan de slag met het maken van voorstellen, omschrijven van domeinen of maken van werkafspraken? Download onze blanco canvassen en doe er je voordeel mee. Wij stellen de vragen, het invullen van het antwoord doe je lekker zelf!

Canvas voor delegeren van invloed Sociocratie 3.0
Canvas voor delegeren van invloed
Template domeinbeschrijving
Template domeinbeschrijving
Template rolomschrijving S3
Template voor rolomschrijving
Template voor voorstel Sociocratie 3.0
Template voor voorstel

Kleintje S3

Hoe meer bekendheid Sociocratie 3.0 krijgt hoe meer impact we samen hebben op het verbeteren van samenwerking. Daarom geven we je graag een cadeautje. Wil je meer leren over Sociocratie 3.0 en je enthousiasme overbrengen aan collega’s? Laat je inspireren door ons Kleintje S3, waarin we de belangrijkste patronen voor je toelichten. Een handige eerste kennismaking!

Potje Vergaderen!

Een goede vergadering is best lastig om aan te leren. Zeker als je het ook nog eens online moet doen. Dan is effectieve communicatie helemaal gewenst. We maakten daarom Potje Vergaderen: een set kaarten om je boodschap visueel te maken. Handig voor besluitvorming en maakt je vergadering net even wat leuker!

Consent spel

In het consent spel doet de directeur van Unwise Rebels een controversieel voorstel: alle medewerkers stoppen met het drinken van koffie, want de gezondheid is in gevaar! Je kunt je voorstellen dat dit verschillende emoties en reacties losmaakt. Maar hoe gek is dit voorstel eigenlijk?

Het consent spel ‘Bakkie pleur op!’ is een kaartspel dat teams, die gezamenlijk besluiten willen nemen, helpt om dit op effectieve wijze te doen. Het is een laagdrempelige kennismaking met consent besluitvorming. Je kunt het spel inzetten als leerzame teambuildingactiviteit, maar biedt ook een praktische start om in een paar sessies toe te werken naar een beter vergaderklimaat. Een workshop in de vorm van een spel, in ongeveer 2,5 uur te spelen door 6 – 8 deelnemers!