Trainingen.

Meer tijd om meer te leren


Driedaagse basistraining Sociocratie 3.0

Ga naar huis met een goedgevulde gereedschapskist. Bouw aan effectieve samenwerking.

We behandelen in deze incompany de volle breedte van S3, die we toesnijden op de context van de organisatie. Deze training is vooral geschikt voor organisaties die breed aan de slag willen met zelforganisatie, of te maken hebben met een complexe veranderende omgeving.

Sociocratie 3.0 is een gereedschapskist, gevuld met handige tools die bijdragen aan de ontwikkeling van effectieve organisaties. Het is geen model, geen methode, maar een set aan mogelijkheden. Door ieder individu te leren om te fungeren als antenne, is het mogelijk om sneller en beter te signaleren waar en wanneer verandering nodig is. Sociocratie 3.0 biedt concrete stappen die individuen en teams helpen om een zo goed mogelijke oplossing te formuleren om een gewenste situatie te bereiken. Naast duidelijke processen is er veel aandacht voor welk gedrag en welke houding het meest effectief is in de samenwerking. Bekijk de open training voor meer inhoud en achtergrond.

Effectief vergaderen

De gereedschapsset uit sociocratie 3.0 om effectieve vergaderingen te bouwen.

Vergaderingen missen vaak een duidelijk doel. Er wordt veel gesproken zonder dat dit resultaat oplevert in de vorm van besluiten of duidelijke next steps. Het effect hiervan is tijdverspilling door de vergadering en frustratie. Niemand wil immers kostbare tijd verliezen aan iets zonder nut. Deze zinloze vergaderingen kosten veel geld, de kosten van directe tijd gespendeerd in vergaderingen en de kosten van minder productieve medewerkers door een constant energielek. Reden genoeg om hier iets aan te doen! Sociocratie 3.0 biedt verschillende tools die helpen om effectiever te vergaderen. Binnen één dag gaan we aan de slag met o.a. consent besluitvorming, verschillende vormen van overleg, goede voorbereiding en een agendastructuur. Ook laten wij zien welk gedrag helpend is en hoe je hier als facilitator op kunt letten.

Breng structuur in een zelfsturende organisatie

We willen zelfsturing. Maar hoe geven we het vorm?

Veel organisaties zijn begonnen aan, of willen starten met zelfsturing. Maar hoe ziet die organisatie er dan uit? Want niet alleen de medewerkers, ook de managers die het vorm moeten geven hebben graag helder waar we naartoe werken. We willen een eindresultaat.

In deze training geven we je voldoende munitie om die vraag te kunnen beantwoorden, zonder dat je je vast pint op dat eindplaatje. Want die bestaat namelijk niet. De elementen uit Sociocratie 3.0 die we behandelen bieden je de mogelijkheid om een flexibele structuur in je organisatie te brengen waarin zelfsturing kan floreren. Om ze te kunnen reageren op dat wat de interne en externe omgeving van de organisatie vraagt.

Laagdrempelig kennismaken met S3?


Organiseer een teamdag!

Ben je nog niet zo ver dat je met je collega's getraind wilt worden en wil je toch met je team kennis maken met S3? We organiseren graag een teamdag voor je, waarbij je direct werkt aan elkaar beter begrijpen!

Bekijk de teamdag