De Aanpak.

Doen. Als het nodig is.

Rebelse vragen

Iedereen heeft ze, tijd om ze te benutten

Wij geloven niet in een grootschalig veranderprogramma met een externe programmamanager. Zodra deze klaar is, kan de volgende beginnen.
Daarom zoeken we rebellen in de organisatie die blijven zoeken naar verbetering. Mensen die niet bang zijn om de vragen te stellen die nodig zijn om de situatie te begrijpen en gezamenlijk een oplossing te kunnen vinden. In iedereen schuilt zo'n rebel. Maar vaak kunnen ze pas impact bereiken met de juiste tools en vaardigheden om verandering te realiseren. Onze aanpak is gericht op het bieden van deze tools en vaardigheden. Daarvoor doen we wat nodig is, startend met het stellen van vragen. Vervolgens dragen we vooral onze kennis en ervaring over middels training, coaching of advies. Zo zetten we de energie van de rebel op een constructieve manier in, en geven we de verandering vooral samen vorm.

Met Rebelwise weet je nooit precies wat je gaat krijgen. Maar wel dat je krijgt wat nodig is om een stap verder te komen, werkend vanuit urgente spanning in de organisatie. Met een goede toepassing en onderbouwing van beproefde concepten en instrumenten.

Jouwert van GeeneConsultant, Spectrum Elan

Onze stijl

Experimenterend, secuur, losjes en rete-streng

Wij houden niet van dingen half doen als het heel kan. We houden heel erg van half doen als dat de beste stap is om heel te bereiken. Sociocratie 3.0 is voor ons de kapstok die we door en door kennen. Hierdoor ontstaat veel ruimte om te experimenteren. Immers, we willen doen wat nodig is en dat is niet bij iedere organisatie hetzelfde. We zullen daarom altijd doorvragen en het experiment samen vorm geven.

We zijn nog niet zo oud en zien ook niet echt een reden om ons dan wel oud te gedragen. Goede kans dat we op gele schoenen of All Stars bij je op visite komen. Wij vinden lol maken in het werk net zo belangrijk als lol in het leven. Tegelijkertijd zijn we rete streng als het gaat om het faciliteren van groepsprocessen. Niet omdat we niet aardig zijn, maar omdat we met elkaar een doel willen bereiken. En dat doel bereik je het snelst als je je houdt aan een aantal spelregels. Zie ons dus als de strenge, maar rechtvaardige scheidsrechter die ervoor zorgt dat jullie tot belangrijke besluiten over samenwerking komen!

Aanpakken!

Hoe wij ons inzetten

Trainen.

Wij mobiliseren jouw eigen veranderkracht. Wij dragen je de kennis over en geven je instrumenten om een plan te trekken vanuit eigen inzicht. Wij hebben uitgebreide ervaring met het richten van organisaties met Sociocratie 3.0. We training individuen en groepen om zelf aan de slag te gaan om effectiever samen te werken en knelpunten op te lossen.

Bekijk de trainingen.

Faciliteren.

Wij treden op als externe facilitator om een specifiek vraagstuk op te lossen of moeilijk besluit met elkaar te nemen. Wij faciliteren het proces, waarmee we ervoor zorgen dat alles gezegd wordt, dat gezegd moet worden (maar ook niet meer), zodat de groep tot de best mogelijke uitkomst kan komen. Onze klanten zetten ons vaak in als facilitator om de werkwijze met S3 te leren kennen.

Neem contact op

Coachen.

De mensen in de organisatie zijn de verandering. Wij helpen ze van tijd tot tijd met coaching en intervisie. Nieuw gedrag aanleren is uitdagend en vereist oefening. Tijdens intervisie zijn wij een spiegel voor facilitatoren of specifieke groepen binnen de organisatie. Ook organiseren we praktische oefensessies waar nieuwbakken facilitatoren in een veilige omgeving vlieguren maken.

Neem contact op